BEBEK BATTANİYESİ SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

 

Bebek battaniyesi, yeni doğan çocuk için seçimi en kritik ürünlerden biri olarak dikkat çekmektedir. Henüz deri yapısı tam olarak gelişmeyen ve dış etkenlere karşı savunmasız olan bebeğin korumasını sağlayacak olan bebek battaniyesi modelleri için aranan en önemli özellikler antibakteriyel olması, yumuşak dokusu sayesinde bebeğin hassas cildine zarar vermemesi olmalıdır. Müslin bebek battaniyesi, ekstra yumuşaklık sağlaması nedeniyle ilk dönemlerde ideal ürünlerden biri olarak kabul edilmektedir.

 

Bebek Battaniyesi Modelleri Seçimi Titizlik Gerektirir

Bebek battaniyesi modelleri, yeni doğanın henüz tam anlamıyla gelişmeyen derisinin dış etkenlere karşı koruma kalkanı olarak kabul edilmektedir. Bebeği soğuğa karşı koruyan en önemli malzeme olan bebek battaniyesi seçimi titizlik gerektirmektedir. Bebek için battaniye seçimi yapılırken öncelik mutlak suretle ne kadar sağlıklı malzemelerden yapıldığına verilmelidir. Yeni doğan bebeğin deri gelişimi tam olarak sağlanamadığı gibi bağışıklık sistemi de gelişmemiştir. Bu da dış etkenlere karşı savunmasız olması anlamına gelmektedir.

Bebek battaniyesi modellerinin mutlak suretle anti bakteriyel kumaşlardan üretildiğinden emin olunmalıdır. Bebek için kullanılacak tüm ürünlerde olduğu gibi battaniyesinde de kimyasal kullanılmadığından emin olunmalıdır. Bebek battaniyesi modelleri üretimi esnasında kimyasal maddelere maruz kalırsa, bebekte alerjik reaksiyonların tetiklenmesine yol açabilecektir. Bu da bebeğin ileride ciddi sağlık sorunları yaşayabileceği anlamına gelmektedir.

 

Müslin Bebek Battaniyesi Ekstra Yumuşaklık Sağlamaktadır

Bebeğin hassas cildi için kullanılan ürünlerin ekstra yumuşak olması gerekmekte, bunu sağlamanın en kolay yolu da, yumuşak dokularıyla ön plana çıkan müslin bebek battaniyesi ve nohut battaniye modellerini tercih etmek olacaktır. Her iki ürünün de ortak özelliği son derece yumuşak olmasıdır. Bu sayede bebeğin hassas cildi tahriş olmayacak, kaşıntı ya da kızarıklıklar ortaya çıkmayacaktır. 

Özellikle müslin bebek battaniyesi, verdiği ipeksi dokunuşun yanı sıra nefes alan yapısı sayesinde terletmeme özelliğine de sahiptir. Bu sayede bebek hem yaz, hem de kış döneminde huzurlu uyku uyuyabilecektir. 

Nohut battaniye ve diğer modellerde dikkat edilmesi gereken bir husus da boyutu olmalıdır. Bebeği belirli bir döneme kadar tek tip battaniye ile büyütmek sağlıklı bir seçim değildir. Bebek hızla büyümektedir, bu nedenle de battaniyelerin de farklı boyutlarda alınmasında yarar olacaktır. 

Siz de bebeğiniz için battaniye arayışına girmiş, sağlıklı bir ürün almak istiyorsanız Bir Bebek ürünlerini incelemenizde yarar olacaktır. Bir Bebek, en az sizin kadar bebeğinizin sağlığını ve konforunu düşünmekte, buna uygun ürünler sunmaktadır.

 

Yorum Yap