BEBEK ŞAPKALARI İLE EN KIYMETLİNİZİ KORUMAYA ALIN

 

Dünyaya gözlerini açmasının ardından yeni doğanın en önemli aksesuarlarından biri bebek şapkaları ya da bebek beresi olacaktır. Bebeğin narin cildini dış etkenlere karşı koruyan, hava değişimlerinden etkilenmesinin önüne geçen şapkaların seçimi de özellik istemektedir.

Bebek şapkaları, belirli bir yaş dönemine gelinceye kadar özel ve titiz bir bakıma ihtiyaç duyan yeni doğanın en önemli aksesuarlarından biri olarak kabul edilmektedir. Bebekler, tam olarak gelişmeden dünyaya gözlerini açmakta, özellikle derileri gelişimini zaman içinde tamamlamaktadır. Bu süreçte ebeveynlere düşen, bebeklerin sağlıklı gelişimlerine destek verecek aksesuarlar seçmeleridir.

 

Bebek Şapkaları Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebek şapkaları, yeni doğanın dünyaya gözünü açmasının hemen ardından tanıştığı kıyafetlerinden biridir. Bebeğin dış dünyaya uyum sağlaması, cilt gelişimlerinin tamamlanması için belirli bir süreye ihtiyaç vardır. Anne karnındaki konfor ve güven olmasa da bebek için dış dünyayı tehlikesiz hale getirmek, ebeveynlerin en önemli görevidir. 

Bebeğin cildi ve özellikle kafa kısmının ihtiyaç duyduğu özel korumayı bebek beresi ile sağlamak mümkündür. Dış etkenlerin olumsuzluklarından etkilenmemesi için kullanılan bu ürünlerin nasıl hazırlandığına ve hangi malzemelerin kullanıldığına dikkat etmek gerekmektedir. Bebek için alınacak tüm ürünlerin anti bakteriyel özellikte olması birinci koşul olmalıdır. 

Bebek beresi dahil tüm ürünlerde kimyasal madde kullanılmadığından da emin olunmalıdır. Şapka ve bere gibi malzemelerin pamuklu kumaş kullanılarak hazırlanmış olduğuna dikkat edilmelidir. Pamuklu kumaş, nefes alan yapısının yanı sıra muhtemel terlemede ortaya çıkan sıvıyı da hızlıca emerek bebeğin ıslak kalmasına engel olacaktır. Bebeğin kafa kısmının çok terlediği göz önüne alındığında, bere ve şapkalarda pamuklu kumaş kullanımı bir kat daha fazla önem kazanmaktadır. 

 

Bandana ve Bebek Tokası Alırken Dikkat!

Bebek bandana modelleri ise özellikle bahar ve yaz dönemlerinde tercih edilmektedir. Bebeğin alın kısmını saran bebek bandana modelleri, bebeğin terlemesi durumunda gözlerini koruyacak, yanmasının önüne geçecektir. Bebek bandana modelleri ayrıca minik yavruya ayrı bir şirinlik de katacaktır. 

Bebek tokası, özellikle kız çocuklarının saçlarının toplanması için önemli bir aksesuardır. Ancak, bebeklerin hareketli yaşamları ve meraklı tavırları göz ardı edilmemeli, onlara zarar verebilecek bebek tokası seçimi yapılmamalıdır. Siz de bebeğiniz için şık aksesuarlar almak, saçlarını bebek tokası ile renklendirmek istiyorsanız Bir Bebek ürünlerini incelemenizi tavsiye ederiz.

Yorum Yap