SANATIN OYUNCAK HALİ: AMUGURUMİ BEBEK

Bebek oyuncak sektörü hızla gelişen ve pazar payı her geçen gün büyüyen sektörlerin başında gelmektedir. Sanatın oyuncağa dönüşmüş hali olarak kabul edilen Amigurumi bebek, bu ilgiden en fazla payı alan oyuncak türlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Tamamen el örgüsü olan amugurumi bebek modelleri, özellikle kız bebeklerin en yakın arkadaşı olmaya adaydır. Ancak, tüm bebek ürünlerinde olduğu gibi oyuncaklarda da satın alınırken dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır.

Amigurumi bebek modelleri, tığ ile örülen, hemen hemen her türlü ip kullanılarak hazırlanan oldukça sevimli oyuncak modellerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bebek oyuncak modellerinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri kullanılan iplerin tüysüz olması ve ileride tüylenme yapmayacak türlerden seçilmesi olmalıdır. Bu nedenle pamuklu yünler en ideal malzemeler olarak dikkat çekmektedir. 

 

Amigurumi Bebek Modelleri Modellerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Amigurumi bebek modelleri doldurulmuş oyuncak türlerindendir. Dış yüzeyi iplerin sık aralıklarla tığ ile örülmesiyle oluşan el örgüsü oyuncak bebek seçimi yapılırken üzerinde bebeğin sağlığını tehlikeye atacak eklentilerin bulunmadığından emin olunmalıdır. Bebeklerin özellikle belirli bir döneme kadar her şeyi ağızlarına götürme alışkanlığı bulunmaktadır. Gereksiz boncuk, sivri kenarlı eklentiler bebeğin sağlığını ciddi anlamda tehlikeye atabilecektir. 

El örgüsü oyuncak bebek modellerinde kullanılan tüm malzemelerin sağlıklı olmasına dikkat edilmelidir. Bebeklerin oyuncağı ağızlarına götürdüğü bilinen bir gerçektir. Yapımı aşamasında kimyasal ya da insan sağlığına zararlı ürünlerin kullanılması durumunda bebeğin sağlığı tehlikeye düşebilecektir.

Amigurumi bebek oyuncaklarında kullanılan ipin dayanıklı olması ömrünü belirleyen unsurlardan biri olarak kabul edilmektedir. Bebek oyuncak modellerinin yapım aşamasında sık iğne tekniği kullanılmalıdır. Bu sayede örgü dış yüzey, doldurulmuş iç haznenin basıncına uyum sağlayabilecek, içine yerleştirilen malzemeler gözeneklerden dışarı çıkmayacaktır. 

 

Amigurumi Bebek Yumuşak Dokusuyla Zarar Vermez

Amigurumi bebek çeşitlerinin öne çıkan özelliklerinden biri de yumuşak bir dokuya sahip olmasıdır. Bu özellik, oyuncağın bebeğe ve oyun sırasında fırlatmasıyla karşısındakine zarar vermemesi anlamı taşımaktadır. Bebekler, özellikle oyuncaklarını atmayı çok severler, alınacak ürünlerin de buna dayanıklı olması ömrünü uzatacaktır.

Siz de el örgüsü oyuncak bebek arıyor, bebeğiniz için sağlıklı oyuncaklar almak istiyorsanız Bir Bebek ürünlerini incelemenizde yarar olacaktır.

Yorum Yap